Ansvar/Avgränsning

Money from Sweden är en oberoende, statligt finansierad, webbplats som har som syfte att visa de kostnader som finns kopplade till att skicka pengar utomlands.
Denna webbplats rekommenderar inte någon enskild bank eller företag utan har som syfte att jämföra de som förekommer på den svenska marknaden. Tanken är att du själv ska fatta beslut om vilket företag eller tjänst som passar bäst för just dina behov.
Alla data på denna webbplats är inhämtad via så kallad ”mystery shopping”. Det innebär att vi har anlitat undersökningsföretag för att samla in data om alla kostnader. Det har de gjort genom att agera som kunder.

Använder exempelsummor

Vi arbetar med två exempelsummor: att föra över 1 000 eller 3 000 kronor. Vi mäter endast det som händer vid detta tillfälle och inget annat.

Du behöver välja själv

Som användare bör du inte fatta ett beslut enbart på den information som presenteras här eftersom de faktiska kostnaderna kan variera. Vi råder dig därför att inte ta de siffror som presenteras som fakta, utan som fingervisningar.
Du behöver undersöka vad som gäller vid varje tillfälle.

Konsumentverket sköter tjänsten

Webbplatsen drivs och administreras av Konsumentverket. Det är en svensk, statlig myndighet.  

Fel på sidan?

Finner du faktafel eller tekniska fel på sidan meddela oss gärna så vi kan korrigera felet så snabbt som möjligt. Mer information finns under kontakta oss.