Det här kan du se på prisjämförelsesidan

På prisjämförelsesidan kan du se de största företagen som erbjuder att föra över pengar till de mottagarländer vi undersöker. Vi visar två exempel: att föra över 1 000 kronor eller 3 000 kronor. Det går inte att välja en egen summa.

Grönt för hur mycket som når fram 

Vi visar hur mycket av den valda summan som faktiskt förs över. Det är summan som ser du i det gröna fältet. I det röda fältet ser du hur mycket som har dragits bort i fasta avgifter och i växelkurs.
Alla företag tar ut en avgift för att växla till den lokala valuta som finns i mottagarlandet.
Vi visar även hur lång tid varje företag har angett att det tar innan pengarna når fram. Du kan sortera hela resultatlistan efter snabbaste respektive billigaste överföring.

Varningstriangel för dolda uppgifter

I de fall företaget inte vill svara på de frågor vi har ställt markeras det med en varningstriangel och ett utropstecken. Det betyder att dolda avgifter kan förekomma. Väljer du något av dessa företag fråga exakt hur mycket av dina pengar som kommer att föras över från Sverige vid det datum du väljer att skicka dem.

Läs mer om företag och tjänster

Du har även möjligheten att under varje företag klicka fram extra information. Här kan det stå om andra tjänster som de erbjuder till just det land du valt. Här kan du också hitta adressen till deras egen hemsida för att läsa mera. Vi har i dagsläget ingen möjlighet att se om det tas ut några extra kostnader i mottagarlandet för att hämta ut pengarna. Det bör du fråga företaget om. Läs mer om det här: Ansvar/Avgränsning